Meet and Code

Joi, 17 Octombrie, de la ora 12 în sala de sport a şcolii gimnaziale “Avram Iancu” din Turda a avut loc competiția finală Bee- Boot.
Asociația “Clubul STEAM” organizează evenimentul Intergenerational Bee-bot competition https://meet-and-code.org/ro/ro/event-show/1987 de programare și tehnologie în cadrul inițiativei Europe Code Week 2019, sprijinită de Comisia Europeană. Acesta se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani și se desfășoară în perioada 9 septembrie- 18 octombrie, în laboratoarele de informatică ale Clubului Copiilor și ale Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Turda.
Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code – https://www.meet-and-code.org/ susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week (5-20 octombrie 2019). În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup.

Evenimentul are ca scop promovarea programării în rândul copiilor și adulților. Copii, părinți și bunici vor învăța programare împreună și vor conduce roboți Bee-Bot pe un traseu stabilit. Echipele mixte formate vor participa la o competiție în care-și vor prezenta abilitățile de programare și conducere a roboților dobândite. Evenimentul aduce împreună 30 de elevi, cu vârstele între 8 și 12 ani, din medii sociale diverse, însoțiți de părinți și bunici. Procentul fete/băieți va fi de 50-50%. Activitățile de programare se vor desfășura în laboratoarele de informatică ale Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu”, la Clubul Copiilor din Turda sau online sub îndrumarea specialiștilor din aceste instituții (profesori și învățători). Noutatea acestui eveniment constă în implicarea a șase școli din mediul rural și urban, din Turda și regiunile limitrofe, dar și a unei școli din Vrancea. Aceste școli participante sunt: Școala Gimnazială ”Avram Iancu”, Școala Gimnazială ”Horea, Cloșca și Crișan”, Școala Gimnazială ”Ioan Opriș” din Turda, Școala Gimnazială ”Mihai -Vodă” din comuna Mihai Viteazul, Școala Gimnazială ”Simion Balint” din satul Copăceni și Școala Gimnazială ”Angela Gheorghiu” din Adjud”Deja a devenit o tradiție participarea la Europe Code Week. Această inițiativă europeană este pentru noi un bun prilej de a dezvolta pasiunea copiilor pentru programare și de a le oferi o șansă celor pentru care accesul la tehnologie este îngreunat de diferiți factori. În acest an ne concentrăm pe eliminarea barierelor de tip urban- rural sau regional și pe promovarea unității în diversitate” afirmă organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *